Songs that give you a goosebumps

I like music obviously and you can say that I am the OSTs collector. There is a bunch of OSTs I have collected and mostly instrumental songs. Here they are some of them that I love the most and would like to share because they’ve got me a goosebumps every time I listen to them.

A Tale of Two Sisters (Janghwa, Hongryeon) OSTs 

Composer: Lee Byung Woo

1. Jang Jae Hyeong – Lullaby
English Translation:

My child does not smile
My child does not come (to me)
My child cannot recognize (me)
Some day I will meet you again
in the next world embracing you in my arms
This song I sang to you, can you remember it?
I will sing this song to you, can you fall asleep?
My love does not dream
My love does not close eyes
My love cannot find the way (to me)
Someday, when I meet you for the first time
With a weary smile, I will hold both of your hands
This song I sang to you, can you remember it?
I will sing this song to you, can you fall asleep?
This song I sang to you, can you remember it?
I will sing this song to you, can you fall asleep?

There are some theories regarding the meaning of this song, some say that this song is from a father to his/her dead child and some say otherwise. I believe in both theories. The longing feeling of this song makes me cry every time I listen to it.
2. Cold Hands
3. Crying Moon Ver. 1
4. Crying Moon Ver. 2
5. No Path Back
6. Epilogue
Basically those songs have the same tone but different feeling, just try to listen to each song you will get my point.

The Princess’ Man OSTs

1. Lee Ji Yong – Vola (Fly)
2. Lee Ji Yong – Destino (Destiny)
3. Lee Ji Yong – End
4. Lee Ji Yong – This Love Again
5. Lee Ji Yong – Water Flower
6. Lee Ji Yong;Choi Jae Woo – Love Can’t Go
7. Lee Ji Yong – And Longing

Innoceent Man / Nice Guy OSTs

Composer: Choi Seong-wook
1. Various Artists – Change
2. Various Artists – Late Autumn
3. Various Artists – Waltz in Sorrow
4. Various Artists – Despedida
5. Various Artists – Lonely
6. Various Artists – Broken Heart
7. Various Artists – Water Lily

My Lovely Kim Sam Soon / My Name Is Kim Sam Soon

1. Clazziquai – She is…
2. Clazziquai – She is… (Instrumental)

Advertisements

Chicago Typewriter Review

It has been a long time since Goblin as I can remember, stuck in a limbo, I don’t have any desire to watch the ongoing drama and prefer to watch the old ones. Like, Goblin left me behind with all my appetite for drama, new drama. Goblin, well said, maybe my most favorite drama for a decade. There is no such thing like Goblin. The story line, the feeling, the atmosphere, the actors, the OSTs, all entire episodes of Goblin left me with hangover. Hangover for Goblin. I want more Goblin but I think, one Goblin must be enough for me, for us who like korean drama. Goblin is one of a kind. And then, I decided burry Goblin deep inside my heart to welcome the new one, however, move on is not an easy task to do. It tooks years maybe for Goblin to rest in peace in our heart. Like the OSTs still remain in our playlist in our hearing, like a lullaby, accompany sleep.

Continue reading

Chicago Typewriter Review

It has been a long time since Goblin as I can remember, stuck in a limbo, I don’t have any desire to watch the ongoing drama and prefer to watch the old ones. Like, Goblin left me behind with all my appetite for drama, new drama. Goblin, well said, maybe my most favorite drama for a decade. There is no such thing like Goblin. The story line, the feeling, the atmosphere, the actors, the OSTs, all entire episodes of Goblin left me with hangover. Hangover for Goblin. I want more Goblin but I think, one Goblin must be enough for me, for us who like korean drama. Goblin is one of a kind. And then, I decided burry Goblin deep inside my heart to welcome the new one, however, move on is not an easy task to do. It tooks years maybe for Goblin to rest in peace in our heart. Like the OSTs still remain in our playlist in our hearing, like a lullaby, accompany sleep.

Case closed for Goblin, I’m not going to look back anymore, I have to move one, I will. Now, there is one drama that stole my heart which is Chicago Typewriter. From the same tv network with Goblin, tvN, well-known for its “unique” dramas. I love the story, the cast members, the ost, the storyline hmm~ I can say that Chicago Typewriter can be my first move after Goblin (since Tomorrow’s With You was not working for me).  I will start with the writer first, the screen writer is Jin Soo Wan who wrote:

Source: http://asianwiki.com/Jin_Soo-Wan_(screenwriter)

And she won Best Screenplay (“The Moon Embracing The Sun”) – 2012 MBC Drama Awards – December 30, 2012. Hmm~ I can feel the vibrate of a good storyline here. Look at the drama that she made, especially The Moon Embrace The Sun which is my favorite, however, Kill me Heal me is a good one too but I’ve never watched it before. My expectation high up by seeing those good drama. I hope CT will be the next drama that leave me with a good memory like Goblin. Sadly, I have to go now, I will continue write about this drama later. See yaa

Pardon My Obsession

Gue mau cerita tentang betapa dunia fiksi amat mempengaruhi kehidupan nyata gue. Salah satunya fiksi menginspirasi gue untuk menjadi sesuatu, membeli sesuatu, hobby akan sesuatu yang sifatnya temporary atau sementara. Seakan-akan gue pengen menghidupkan fiksi tersebut dan meleburkannya ke dunia nyata. Adakalanya fiksi seakan menarik gue menjauhi dunia nyata itu tersebut, seperti yang beberapa tahun lalu sahabat gue pernah bilang ke gue kalau hidup gue itu ya fiksi. Gue hidup dengan kenyataan bahwa gue mendedikasikan sebagian besar hidup gue bukan di dunia nyata gue melainkan dunia fiksi atau imaginary yang gue ciptakan sendiri.

Semua yang dikatakan temen gue itu ada benernya namun gak semuanya benar. Gue juga selalu berusaha menarik diri gue kembali ke dunia nyata sebelum gue tenggelam lebih jauh ke dunia fiksi dan gak bisa balik lagi. Fiksi menjadikan gue pribadi yang random dan mudah sekali terpengaruh alur cerita yang sedang gue ikuti saat itu. Misalnya, tiba-tiba ketika gue nonton Fullhouse dulu, gue pengen kayak Han Ji Eun yaitu jadi penulis novel atau naskah!!!! Gue pengen punya rumah kayak rumah-rumah yang ada di fiksi, Alice: Boy in Wonderland-nya Jonghyun, lake house ala-ala Ilmare. Gue jadi suka bunga gara-gara gue nonton Goblin dan pengen nanem buckwheat di halaman rumah gue sampe akhirnya gue nyari bibit tanamannya dan cara nanemnya, dan ternyata hasilnya gue gak dapet bibitnya karena udah abis. Gue masih nyari lagi! takutnya juga ga bisa gue tanem gitu aja karena di Indonesia kayaknya hampir ga ada ladang buckwheat deh.

Kalau dalam hal apparel atau fashion gue rada give up! karena udah harganya selangit, kadang brandnya ga dijual bebas di pasaran alias cuma ada di negaranya aja. Kayak sepatu Veja yang dipake Gong Hyo Jin di Jealousy Incarnate.

Well, that’s why I sometimes hate myself because I tend to do the stupid things instead, like buying Jansport’s bag cost me almost a million.

Hahaha… Do I look like Ji Eun Tak now?

Pardon My Obsession

Gue mau cerita tentang betapa dunia fiksi amat mempengaruhi kehidupan nyata gue. Salah satunya fiksi menginspirasi gue untuk menjadi sesuatu, membeli sesuatu, hobby akan sesuatu yang sifatnya temporary atau sementara. Seakan-akan gue pengen menghidupkan fiksi tersebut dan meleburkannya ke dunia nyata. Adakalanya fiksi seakan menarik gue menjauhi dunia nyata itu tersebut, seperti yang beberapa tahun lalu sahabat gue pernah bilang ke gue kalau hidup gue itu ya fiksi. Gue hidup dengan kenyataan bahwa gue mendedikasikan sebagian besar hidup gue bukan di dunia nyata gue melainkan dunia fiksi atau imaginary yang gue ciptakan sendiri.

Semua yang dikatakan temen gue itu ada benernya namun gak semuanya benar. Gue juga selalu berusaha menarik diri gue kembali ke dunia nyata sebelum gue tenggelam lebih jauh ke dunia fiksi dan gak bisa balik lagi. Fiksi menjadikan gue pribadi yang random dan mudah sekali terpengaruh alur cerita yang sedang gue ikuti saat itu. Misalnya, tiba-tiba ketika gue nonton Fullhouse dulu, gue pengen kayak Han Ji Eun yaitu jadi penulis novel atau naskah!!!! Gue pengen punya rumah kayak rumah-rumah yang ada di fiksi, Alice: Boy in Wonderland-nya Jonghyun, lake house ala-ala Ilmare. Gue jadi suka bunga gara-gara gue nonton Goblin dan pengen nanem buckwheat di halaman rumah gue sampe akhirnya gue nyari bibit tanamannya dan cara nanemnya, dan ternyata hasilnya gue gak dapet bibitnya karena udah abis. Gue masih nyari lagi! takutnya juga ga bisa gue tanem gitu aja karena di Indonesia kayaknya hampir ga ada ladang buckwheat deh.

Kalau dalam hal apparel atau fashion gue rada give up! karena udah harganya selangit, kadang brandnya ga dijual bebas di pasaran alias cuma ada di negaranya aja. Kayak sepatu Veja yang dipake Gong Hyo Jin di Jealousy Incarnate.

Well, that’s why I sometimes hate myself because I tend to do the stupid things instead, like buying Jansport’s bag cost me almost a million.

Hahaha… Do I look like Ji Eun Tak now?